Leverans 4-9 dagar - säker betalning (Klarna, swish, kort)

Varför välja en skärbräda av ekträ?

Warg of Sweden erbjuder miljövänliga skärbrädor tillverkade av massiv ek och det går således att slipa ner och polera skärbrädorna efter en tids användning. Vilket gör att skärbrädorna kan komma att användas i åratal. Vi arbetar enbart med ek tack vare hållbarheten och dess antibakteriella egenskaper. Ek innehåller naturligt garvsyra som finns i träets celler och förhindrar bakterieangrepp. 

Skärbrädor av plast är inte miljövänliga och blir snabbt till en bakteriehärd när skärbrädan får djupa skåror där bakterier kan samlas. Microplaster släpper från ytan och letar sig in i vår mat och våra kroppar. Skärbrädor av ex bambu innehåller stora mängder lim då små bambubitar pressas ihop för att bli en skärbräda. Kniven skär i direkt på limmet som med tiden lossnar och upplöses. När den är sliten så måste den slängas. Det finns en mängd skärbrädor i olika stenmaterial som ex. marmor som är lätta att hålla rena och skärbrädan slits knappt vid användning. Istället slits knivarna och blir snabbt slöa mot den hårda ytan. Istället för att byta skärbräda med jämna mellanrum så får du byta ut knivarna. 

Skärbrädor av ek är skonsamma mot dina knivar och är dessutom ett utomordentligt material för just skärbrädor pga dess yta. Fibrerna i träet tar emot kniveggen och låter den löpa genom skärbrädans yta. Samtliga skärbrädor från Warg of Sweden är handgjorda och uppfyller kraven för en miljövänlig skärbräda. En skärbräda med naturliga former är inte bara funktionell utan blir även en fin inredningsdetalj när den inte används.